Cursusvormen 

 
Individuele taaltrainingen
U kunt een cursus op elk niveau en op bijna elk tijdstip beginnen. Een intensieve taaltraining van een of meer weken bestaat uit 3 tot 6 uur onderwijs per dag, 's ochtends of 's middags gedurende vijf dagen per week.
Daarnaast zijn er variabele lessen die u overdag of in de avonduren kunt volgen. Een bijeenkomst duurt minimaal twee uur. De lestijden, het aantal en de frequentie van de bijeenkomsten worden in overleg vastgesteld.

 

In-Company trainingen
Indien meerdere werknemers behoefte aan een cursus Duits hebben kan de training intern bij uw bedrijf plaatsvinden. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. De samenstelling van een groep is afhankelijk van het beginniveau van de deelnemers en hun leerdoelen. De cursusduur en het tijdschema worden in overleg vastgesteld.

 

E-learning
Wanneer u alleen uw schrijfvaardigheid wilt verbeteren, omdat u regelmatig e-mails, brieven, notulen, rapporten of andere teksten in het Duits moet schrijven, kan een training via e-mail een goede oplossing zijn.
In plaats van bijeenkomsten worden er in een soort rooster data vastgelegd, wanneer u uw teksten resp. van tevoren gegeven opdrachten per e-mail inlevert. U krijgt deze opdrachten voorzien van commentaar terug. Dat betekent dat u precies kunt zien waar u een fout heeft gemaakt en wat voor een soort fout dit is (b.v. naamval, voorzetsel, zinsbouw, woordkeuze etc.) met de nodige theoretische uitleg. Vervolgens kunt u weer aan de slag, uw fouten zelf corrigeren en deze weer opsturen. U leert dus van uw eigen fouten. Wanneer u daaraan behoefte heeft, kan e-learning goed gecombineerd worden met een aantal contactlessen gedurende het traject.


Mogelijke aandachtspunten voor een training  
• Cursusvormen  
Procedure  
Tarieven